LCHF… Pizza Bez Mouky

Existuje pizza, která je v komunitě low carb známa jako ,,Fat Head“ pizza. Používá mandlovou mouku, kterou momentálně nemám a taky mi to přišlo zbytečné. Slídila jsem tedy po různých odkazech a složila dohromady tuto pizzu

  • 80g creme cheese ( já měla z Lídlu  nějaký v krabičce, 200g za cca 22 Kč)
  • 1 vejce
  • 125g mozzarella
  • 50g tvrdý sýr, 45% t.v.s

Mozzarellu nastrouháme, přidáme creme cheese, vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, mezitím si rozpálíme troubu bez horkovzduchu na plný kotel… (Jak říkáme v Brně… votoč to na plnej ceres 😀 ) Pěkně to promícháme, až z toho vznikne lepivá kaše Jakýkoliv plech, hranatý, kulatý, si vyložíme pečícím papírem, nebo lépe takovou omyvatelnou podložkou na pečení (mívají v Lídlu za cca 50,-) a všechno tam vylijeme a pěkně urovnáme, aby mělo těsto všude stejnou tloušťku Pokud už se nám vyhřála trouba, tak dáme péct…. Dle toho jak dopadla moje pizza kůra, doporučuji kontrolovat a nechat maximálně 10 minut. Ať je prostě jen zlatavá. Moje už je prostě moc přepečená. Ale všichni určitě znáte svoji troubu, tak se tím řiďte. Po vytažení z trouby se můžeme i leknout, jak toto rozteklé cosi má držet naši pizzu pohromadě 😀 Takže se nelekat a nechat to všechno vychladnout. Není problém si kůru udělat ráno a nechat si ji vychladnout až k večeři. Ale doporučuji nechat chladnout v chladu aspoň půl hodiny Mezitím si troubu přehodíme na gril s horkovzduchem, nebo aspoň na gril a necháme rozpálit do žhava. Po vychladnutí pizzu mažeme tím, co je nám libé…. Já mám rajský protlak, pár cherry rajčátek a nakonec plátky mozzarelly. Pečeme pod grilem cca 5 minut Po vytažení necháme asi 10 minut chladnout a pak jde krájet. není to samozřejmě úplně tak kompaktní jako pizza z kynutého těsta, ale je super Asi je to ještě větší kalorická bomba, než normální pizza, ale byla skvělá Hodnoty na celou pizzu bez obložení 3203 Kj; 49g B; 8g S;86g T Nemusím asi dodávat, že jsem ji snědla celou 😀 Ale jinak by určitě stačila polovina