Plněná rajčata – raw strava

Chcete se naučit připravit snadný, ale nezapomenutelný středomořský pokrm? Přinášíme vám recept na lahodná plněná rajčata, která jistě ohromí vaši rodinu i přátele.

Pokud hledáte chutný a výživný recept, nehledejte nic jiného než tato chutná plněná rajčata! Tento recept využívá rajčata, špenátové listy a další ingredience k vytvoření zdravého a sytého hlavního jídla nebo přílohy.

Plněná rajčata

Rajčata jsou silným zdrojem výživných látek, a pokud jde o přípravu zdravých a chutných pokrmů, skvělou volbou jsou plněná rajčata. Syrová varianta je neuvěřitelně jednoduchá na přípravu a poskytne vám spoustu chuti, výživy a křupavosti. Skvěle se hodí jako předkrm, příloha nebo i jako lehký oběd.

V čem jsou syrová plněná rajčata tak skvělá? Klasická náplň nabízí lahodnou směs špenátových listů, olivového oleje, citronové šťávy, česneku, hříbků, červené papriky a jarní cibulky, které dodávají svěží a pikantní chuť. Na závěr se přidá špetka himálajské soli, díky které chutě opravdu vyniknou.

Rajčata se připravují rychle a snadno. Vrchní část se odřízne a ingredience se vloží dovnitř. Pak se vršek nasadí zpět a je připraven k podávání. Je to opravdu tak jednoduché – není třeba nic péct ani vařit.

Při podávání v syrovém stavu zůstanou ingredience křupavé a chutné, ale zároveň zdravé.

Rajčata jsou plná antioxidantů a vitaminů, jako je vitamin C, které jsou nezbytné pro udržení zdravého životního stylu. Náplň je plná srdci prospěšných tuků, vlákniny a živin, takže si tento chutný pokrm můžete vychutnat bez pocitu viny.

Kromě skvělé chuti vypadají syrová plněná rajčata na talíři také krásně. Jasné barvy paprik, cibule a hub vyniknou na pozadí červené barvy rajčat a vytvoří úžasnou podívanou.

Ingredience

  • 4 velká rajčata
  • 2 šálky špenátových listů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 šálku nasekaných hříbků
  • 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kostičky
  • špetka himálajské soli
Oproti pečeným rajčatům je raw varianta mnohem zdravější.

Postup

  1. Z každého rajčete odřízněte vršek a nechte ho stranou na později.
  2. Ve velké míse smíchejte špenátové listy, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, hříbky, červenou papriku, jarní cibulku a sůl.
  3. Promíchejte a směsí naplňte každé rajče.
  4. Každé rajčete přikryjte odříznutým vrškem a rajčata jsou připravena k podávání.

Chutná kombinace ingrediencí vytváří chutný a zdravý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. Tento recept na raw plněná rajčata, který je ideální jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako hlavní jídlo samotné, vás určitě nadchne!

Rajčata můžete přidat do domácí pizzy, rajčatového salátu, šopského salátu nebo jako přílohu k americkým bramborám a batátovým hranolkům.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang