Kysané zelíčko – raw strava

Kysané zelí je tradiční německá příloha z kvašeného zelí. Je plné chutí, zvláště když se připravuje od základu. Tento recept na syrové kysané zelí je plný chuti díky přidání cibule, petrželky, kmínu a dalších základních ingrediencí.

Syrové kysané zelí je stále oblíbenější potravinou pro ty, kteří se zajímají o zdraví a chtějí si vylepšit svůj jídelníček. Je skvělým zdrojem zdravých minerálů, jako je vápník, hořčík a železo.

Kysané zelíčko

Syrové kysané zelí je zcela přírodní a zdravý způsob, jak jídlo ochutit. Je neuvěřitelně všestranné a lze ho podávat k různým pokrmům a vytvořit tak lákavá jídla s vysokým obsahem živin. Vyzkoušejte ho sami a zjistěte, proč syrové kysané zelí získává mezi zdravě se stravujícími lidmi na oblibě.

Díky nízkému obsahu vody je kysané zelí bezpečnou potravinou, kterou lze podávat v syrovém stavu. Syrové kysané zelí je skvělým způsobem, jak dodat jedinečnou chuť každému jídlu. Má vysoký obsah vitaminu C, probiotik a přírodních enzymů, a studie dokonce prokázaly, že může pomáhat v boji proti bakteriím, což z něj činí zdravou volbu.

Kysané zelí obsahuje vitamin C a probiotika.

Přípravu směsi syrového kysaného zelí začněte tím, že nadrobno nakrájíte cibuli a smícháte ji se zelím. Poté rozdrťte koření a smíchejte je společně se zeleninou. Nakonec přidejte petrželku, olej a bobkový list.

Jakmile se všechny ingredience spojí, je důležité nechat směs několik hodin vychladnout. Tento proces poskytne zelí čas na marinování a vstřebání všech chutí a živin.

Ingredience

  • 1 kysaného zelí
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička drceného pepře
  • 1 lžička drceného nového koření
  • 1 bobkový list, ponechaný vcelku
  • 2 lžíce olivového oleje
Nejen do salátu nebo jako přílohu, kysané zelí lze přidat i do sendviče.

Postup

  1. Kysané zelí vložte do mísy a přidejte nakrájenou cibuli.
  2. V samostatné misce smíchejte kmín, pepř a nové koření. Přidejte je ke kysanému zelí a cibuli a promíchejte, dokud se koření rovnoměrně nerozloží.
  3. Přidejte petrželku, olivový olej a bobkový list a míchejte, dokud se vše zcela nevsákne.
  4. Mísu přikryjte utěrkou a nechte několik hodin odstát (nebo vychladit), aby se chutě rozvinuly.

Nezapomeňte si část tohoto syrového kysaného zelí schovat na později! Tento pokrm můžete podávat vychlazený, na saláty a sendviče nebo ho můžete podávat i jako přílohu.

Vyzkoušejte recepty na další saláty: šopský salát, rajčatový salát, těstovinový salát s tuňákem, salát Caesar (recept) a salát Coleslaw.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang