Květákové stromboli – recept
Stromboli je vlastně taková zamotaná pizza, která ale vypadá jako kapsa. Těsto je buď chlebové nebo pizzové. V tomto případě bude ale zeleninové. To se plní různými náplněmi.
Suroviny
- půl květáku (3 hrnky)
- 1 vejce
- 50 g eidam
- sůl
- rajčata
- eidam
- mozzarella
- česnek
- sůl a pepř
- bazalka
- šunka
- nebo dle chuti
Postup
Trouba se rozehřeje na 220 stupňů. Mezitím si člověk rozmixuje květák, dá ho do nádoby vhodné do mikrovlnky, bez vody, jen tak suchý vloží ho na 8 minut do mikrovlnky. Samozřejmě lze připravit květák i standardní cestou.
Lze ho samozřejmě uvařit, nebo udělat v páře, jen pak bude potřeba vymačkat víc vody. Musí se nechat vychladnout. Potom se květák smíchá s vejcem, nastrouhaným sýrem a směs se osolí. Hotovou hmotu člověk mokrýma rukama vytvaruje na pečící papír postříkaný olejem do tvaru placky.
Dá se to do vyhřáté trouby přesně na 10 minut a pak se to vytáhne a nechá vystydnout. Poté se navrství náplň. Jako první vrstva může být rajče rozdušené s česnekem, solí a pepřem, případně možno použít rajčatové pyré. Na to se dá šunka, eidam, mozzarella a bazalku.
Zamotá se úplně jednoduše, zvednutím kraje pečícího papíru a postupným motáním. Dá se do té vyhřáté trouby péct ještě na 12 minut. Po vytažení stačí počkat 5 minut a může se v pohodě nakrájet.