Kuřecí tajemství – nejlepší recept

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Dáme je na pánev a na tuku osmažíme. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Maso ochutíme vegetou, kari a chilli kořením. Přidáme marinádu na kuře a maggi – vše pečlivě zamícháme. Dále přidáme prolisovaný česnek, šunku nakrájenou na nudličky, papriku nakrájenou na kostky a olivy rozdělené na poloviny.

Směs několik minut za občasného míchání povaříme. Nakonec přidáme kečup, chilli omáčku a vodu. Vše důkladně smícháme a ještě pár minut dusíme. Každou porci potom na talíři ještě ozdobíme strouhaným eidamem. Můžeme použít i olivy, které jsme při vaření nespotřebovali.

Nejvhodnější přílohou k tomuto vynikajícímu jídlu jsou hranolky, americké brambory nebo také rýže.

Suroviny

3-4 kuřecí prsíčka, 2 polévkové lžíce tuku na smažení, špetka soli a pepře, 1 lžička vegety, 1 lžička chilli, 1 lžička kari, 1,5 polévkové lžíce marinády na kuře, 0,5 lžičky tekutého koření maggi, 3 stroužky česneku, 1 větší zelená paprika, 100g vepřové dušené šunky (asi 4 plátky), 40g zelených oliv, 1 lžička chilli omáčky pálivé, 7 polévkových lžic ostrého kečupu, 100ml studené vody, 100g eidamu (30%)