Krůtí plátky s cibulí a brokolicí – nejlepší recept

Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Obalíme je v koření (např. směs na steak) a zprudka opečeme na oleji. Nakrájíme cibule na půlkolečka, nakrájíme brokolici a společně lehce orestujeme na výpeku z masa. Poté ve zbytku výpeku ohřejeme čtyři lžíce sladké chilli omáčky a ve fritovacím hrnci usmažíme krokety.

Na talíř dáme orestované maso, na ně navršíme orestované cibule a brokolici a vedle masa nalejeme 1-2 lžíce šťávy s chilli omáčkou. Přidáme krokety, které si při jídle namáčíme do pikantní omáčky.

Suroviny

1 kg krůtích prsou, 1/2 brokolice, 4 cibule (2 bílé, 2 červené), 1 kg předsmažených bramborových kroket, 4 lžíce chilli sladké omáčky, koření na maso podle vlastní chuti, špetka soli, olej podle potřeby