Krevety s avokádovou pěnou – nejlepší recept

Krémový krevetový avokádový dip je naprosto úžasný. Tato zdravější variace na klasický krevetový dip je navíc výživná, protože obsahuje avokádo.

Suroviny

  • 15 královských krevet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • špetka soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 avokádo
  • 50 g másla
  • 1 lžíce cukru
  • 100 g mražených malin
  • 1 lžíce octa

Postup

  1. Krevety opláchneme a naložíme do nálevu z česneku, chilli, soli a olivového oleje. Dáme uležet do chladničky. Avokádo rozmixujeme s máslem a solí.
  2. Do nádoby dáme mražené maliny, sůl, cukr a ocet. Mixujeme a pomalu přiléváme olivový olej.
  3. Má vzniknout hustší konzistence. Odležené krevety podáváme s pěnou a zdobené malinovou vinagretou.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang