Krevety s avokádovou pěnou – nejlepší recept
Krémový krevetový avokádový dip je naprosto úžasný. Tato zdravější variace na klasický krevetový dip je navíc výživná, protože obsahuje avokádo.
Suroviny
- 15 královských krevet
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- špetka soli
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 avokádo
- 50 g másla
- 1 lžíce cukru
- 100 g mražených malin
- 1 lžíce octa
Postup
- Krevety opláchneme a naložíme do nálevu z česneku, chilli, soli a olivového oleje. Dáme uležet do chladničky. Avokádo rozmixujeme s máslem a solí.
- Do nádoby dáme mražené maliny, sůl, cukr a ocet. Mixujeme a pomalu přiléváme olivový olej.
- Má vzniknout hustší konzistence. Odležené krevety podáváme s pěnou a zdobené malinovou vinagretou.