Kávová bábovka s ořechy – nejlepší recepty

Suroviny: 3 vejce, 140 g moučkového cukru, 5 lžic horké neslazené silné kávy, 100 g mletých oříšků, 100 g hrubé mouky, nejméně 1 lžička prášku do pečiva, případně kousky čokolády.

Žloutky utřeme s cukrem a postupně přidáváme kávu. Směs našleháme do zhoustnutí, přidáme mleté oříšky, lehce promícháme. Vsypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a kousky čokolády. Nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem, ušlehaným z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pečeme v předehřáté troubě. Opatrně při vyklápění bábovky! Je velmi křehká. Před podáváním bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Můj tip – Toto těsto lze péci v dortové formě. Po upečení neprokrajujeme, necháme korpus v celku. Na povrchu zdobíme krémem, který je připravený z obdobných ingrediencí jako piškot, tj. kávový krém, oříškový krém. Také stačí jen dort polít čokoládou a dozdobit ořechy.