Karamelové košíčky – nejlepší recept

Zavřenou konzervu vložíme do hrnce s vodou a dvě hodiny vaříme (v papiňáku stačí hodina). Zatím z mouky, cukru, másla a žloutků zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vtlačujeme do formiček a pečeme zhruba 15 minut do světle zlaté barvy.

Máslo utřeme do pěny a přidáme zkaramelizované kondenzované mléko. Upečené košíčky vyklepneme z formiček a naplníme krémem. Polijeme polevou a ozdobíme oříšky. Necháme je alespoň týden v chladu rozležet.

Suroviny

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 150g másla, 1 čokoládová pěna, 1 hrst oříšků

Na košíčky

250g hladké mouky (trochu navíc na vysypání formiček), 100g másla, 70g cukru moučky, 2 žloutky