Kakaové věžičky – nejlepší recept

Kakaové věžičky jsou malé kousky štěstí, které se rozplývají v ústech a potěší všechny milovníky čokolády. Tento recept vám představí krok za krokem, jak připravit tyto lahodné pečivo doma. S využitím kvalitních surovin a trochy trpělivosti vytvoříte kakaové věžičky, které budou neodolatelnou dobrotou pro celou rodinu. Připravte se na sladkou jízdu plnou chutí a vůně.

Všichni máme rádi sladkou chuť, a kakaové věžičky jsou tou správnou volbou pro tyto chvíle. Tato sladká pečiva mají jedinečnou kombinaci chuti a textury a zaručeně vám udělají radost. Jakmile se pustíte do vytváření těsta a vykrajování malých koleček, zjistíte, že to není jen o pečení, ale také o tvořivosti. Když pak vytáhnete z trouby kakaové věžičky, které voní po čokoládě, budete se těšit na tu první lahodnou chuťovou explozi.

TIP: Vyzkoušejte také čokoládové muffiny nebo čokoládové rohlíčky.

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 75g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 100g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce bílého jogurtu

Náplň

  • 100 g nepražených arašídů
  • 1 lžíce oleje
  • 50g bílé čokolády

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, soli, vejce, másla, kakaa a jogurtu vypracujeme těsto, zabalíme jej do fólie a dáme do chladu odpočinout nejméně na dvě hodiny.
  2. Vychladlé těsto vyválíme na plát silný půl centimetru a vykrajujeme z něj kolečka třech různých velikostí, z každé cca 30 kusů.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang