Jehněčí pečeně na víně – recept
Postup:
- Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
- V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme.
- Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek.
- Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a vmícháme najemno natrhanou bazalku.
- Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
- Mouku rozkvedláme ve 2 lžících studené vody a vlijeme do vypečené šťávy. Vaříme přibližně 5 minut, přecedíme, osolíme, opepříme a osladíme.
- Nakonec do omáčky vmícháme posekanou petrželku.
- Na talířích porce masa přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.
Výborný je také recept na jehněčí kotlety.