Jehněčí pečeně na víně – recept

Postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
  2. V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme.
  3. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek.
  4. Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a vmícháme najemno natrhanou bazalku.
  5. Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.
  6. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
  7. Mouku rozkvedláme ve 2 lžících studené vody a vlijeme do vypečené šťávy. Vaříme přibližně 5 minut, přecedíme, osolíme, opepříme a osladíme.
  8. Nakonec do omáčky vmícháme posekanou petrželku.
  9. Na talířích porce masa přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.