Játrová omáčka

Myslím si, že je chyba, že spousta lidí nejí žádný vnitřnosti, ani játra. Já osobně mám játra ráda hodně a za svůj život už jsem je naučila milovat spoustu lidí. Manžel třeba dává přednost játrům smaženým, já se synem si pochutnáme i na omáčce

Je to jednoduchá chutná rychlovka.

Začnu klasicky smažením cibulky

Mezitím si naškrabu játra, ze kterých oddělám veškerý blanky a žilky

Přidám na pánvičku s cibulí játra

Přidám česnek, orestuji a zaliju vodou nebo vývarem

Bez problému osolím, játra mi nikdy neztvrdla (možná kromě těch mých vlastních ), opepřím a nechám vařit cca 15 minut

Zahustím záklechtkou z mouky a vody

Provařím aspoň 10 minut, aby tam nebyla cítit mouka a podávám s těstovinama nebo s knedlíkem.

Moc pěkně to nevypadá, ale je to vážně dobrota

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.