Jablkový punč – nejlepší recept
Jablkový punč je teplý, vonný a osvěžující nápoj, který nás vítá svou sladkou a ovocnou náladou. Tento nápoj má schopnost rozehřát tělo i duši, ačkoliv je známý nejen pro svůj vynikající chuťový zážitek, ale také pro svůj uklidňující a zklidňující účinek. V následujícím receptu vám ukážeme, jak připravit lahodný jablkový punč, který vám bude chutnat v každém ročním období.
Jablkový punč je nápoj, který zná mnoho podob a variací, ale jeho základ tvoří jemná chuť čerstvých jablek a hřejivá kombinace koření. Tento nápoj je vynikající volbou, pokud chcete přivítat hosty nebo se jen hřát u krbu v chladném zimním večeru. Kromě vynikající chuti může jablkový punč také provonět váš domov, což z něj činí neodolatelnou volbou pro všechny smysly. Naučte se připravit tento recept a udělejte si radost tím, že si vytvoříte svůj vlastní domácí punč.
TIP: Vyzkoušejte také další alko i nealko drinky nebo horkou čokoládu.
Suroviny
- 4-5 jablek
- 2L čaje (může být černý, zelený nebo ovocný, můžete je i různě kombinovat)
- 400ml jablečného džusu
- 2-3 lžíce cukru krystalu
- 1 celá skořice
- 20-30 hřebíčků
- 300ml pálenky (nejlépe domácí)
Postup přípravy
- Uvaříme čaj. Jablka rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nadrobno. Přidáme k čaji spolu s moštem.
- Přidáme hřebíčky, cukr a celou skořici a necháme přejít varem. Nakonec punč ještě můžeme ochutit podle vlastní chuti.
- Přidáme pálenku – 50ml na 250ml punče.
Jablkový punč je nápojem, který přináší nejen výbornou chuť, ale také teplou náruč, která vás obklopí. Tento nápoj se hodí pro mnoho příležitostí, ať už jde o oslavu s přáteli nebo jednoduchý relaxační večer doma. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do světa jemných chutí, kterým dominuje osvěžující jablko a teplý punč. Jablkový punč je ideálním způsobem, jak se osvěžit a užít si příjemný okamžik, ať už jste sami nebo ve společnosti.