Irská medová šunka s hřebíčkem – nejlepší recept

Maso shora důkladně obalíme anglickou slaninou. Poté do něj rovnoměrně zapícháme hřebíčky. Med v kastrůlku společně s koňakem rozpustíme a přelijeme přes šunku. Dále maso ještě osolíme a opepříme.

Přendáme ho do pekáčku, přidáme lžíci sádla a ještě lehce podlijeme. Brambory opláchneme, nakrájíme na kousky, posolíme a posypeme sušeným tymiánem. Přidáme je do pekáčku k šunce. Šunku s brambory pečeme při střední teplotě, dokud povrch šunky nezezlátne a brambory se neupečou doměkka. Podáváme teplé.

K voňavé pečince se samozřejmě hodí právě irské pivo (např. Guiness) nebo kvalitní bílé vínko.

Suroviny

400g šunky, 10 hřebíčků, 2-3 lžíce medu, 3 lžíce koňaku, špetka soli a pepře, 200g anglické slaniny, špetka muškátového oříšku (není nutný), 400-500g brambor, 1 lžíce sádla, špetka sušeného tymiánu

Štítky: Šunka

Podobné recepty