Mini pizza – raw strava

Tento chutný recept na raw mini pizzu roztančí vaše chuťové pohárky! Tato veganská pizza je ideálním předkrmem pro vaše příští setkání a všichni si ji zamilují!

Mini pizza je snadná na přípravu a vyžaduje pouze několik jednoduchých ingrediencí. Na těsto potřebujete jen slunečnicová a lněná semínka, sušenou cibuli a sůl. Povrch pizzy tvoří zelenina dle výběru a kešu oříšky.

Mini pizza

Raw mini pizza se stává stále oblíbenější veganskou a zdravou alternativou tradiční pizzy. Pokud hledáte zdravý způsob, jak si vychutnat pizzu, aniž byste se vzdali její chuti, pak je raw mini pizza ideální alternativou.

Ačkoli se jí říká mini pizza, nemusí být raw mini pizza nutně malinká. Lze ji vyrobit v požadované velikosti, pokud dodržíte hlavní zásady její přípravy. Před podáváním ji také můžete doplnit oblíbenou zeleninou dle vlastního výběru. Abyste ze syrové mini pizzy vytěžili co nejvíce, je nejlepší ji podávat a vychutnávat za studena a není třeba ji péct. Díky tomu je to ideální svačina, kterou si můžete vychutnat v létě.

Raw pizza se na rozdíl od klasické pizzy nepeče.

Na rozdíl od běžného těsta na pizzu se těsto na raw mini pizzu vyrábí z kombinace slunečnicových a lněných semínek. Semínka je sice třeba přes noc namočit, ale tato kombinace dodává pizze křupavost a výživné látky. Sušená cibule, sůl a krátký proces dehydratace zvýrazní chuť.

Po vychlazení těsta v lednici je druhým krokem při přípravě raw mini pizzy příprava omáčky ze sušených rajčat, čerstvých rajčat, česneku, olivového oleje, oregana, tymiánu a soli. Ta dodá výslednému produktu výraznou chuť. Kromě těsta a omáčky obsahuje raw mini pizza také posyp na bázi kešu, která obsahuje citronovou šťávu, med a lahůdkové droždí.

Ingredience

  • 1 šálek slunečnicových semínek (namočených přes noc)
  • 1/2 šálku lněných semínek
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku sušených rajčat
  • 2 čerstvá rajčata
  • 2 stroužky česneku (mleté)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku kešu oříšků (namočených přes noc)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1/2 šálku vody
  • čerstvá (nebo mražená) zelenina podle výběru
Na pizzu lze použít kromě rajčatové příchuti různé omáčky.

Postup

  1. V míse smíchejte slunečnicová semínka, lněná semínka, sušenou cibuli a sůl na těsto.
  2. Směs vložte do sušičky a asi 1 hodinu ji mírně sušte.
  3. Přesuňte těsto do mísy a zchlaďte ho v lednici.
  4. V jiné míse smíchejte sušená rajčata, rajčata, česnek, olivový olej, oregano, tymián a sůl na omáčku.
  5. V samostatné míse smíchejte kešu oříšky, citronovou šťávu, med, lahůdkové droždí, sůl a vodu.
  6. Obě směsi spojte a rovnoměrně je rozetřete na těsto na pizzu.
  7. Pizzu obložte zeleninou a dejte znovu vychladit.

Vyzkoušejte tradiční domácí pizzu, pizza šneky, šneky z listového těsta, zdravou pizzu (recept) nebo vegan pizzu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang