Dýňové sušenky – raw strava
| 4.11.2013 | Sušené |
dýně, datle, semínka, ořechy,
- 1,5 hrnku dýně rozmixované na pyré
- 1/4 hrnku datlového pyré
- 1/2 hrnku zlatých lněných semínek
- 1/2 hrnku pomletých vlašských ořechů
- nové koření, hřebíček, skořice, muškátový oříšek
- Do misky nasypeme lněná semínka, zalijeme je vodou a necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát. To samé uděláme i s datlemi.
- Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky tak, aby se daly vložit do mixéru. Pokud vám po rozmixování ještě zbudou kousky, použijte tyčový mixér, aby vzniklo hladké pyré.
- Slijeme z lněných semínek i datlí přebytečnou vodu a semínka přidáme k dýni.
- Namočené datle rozmixujeme na sladký krém a nalijeme ho k dýni, do které přidáme i vlašské ořechy.
- Přidáme koření.
- Celou směs je potřeba dobře promíchat. Rozetřeme ji na pečící papír nebo desku a dáme sušit asi na 6 hodin při teplotě 42°C.
- Pak vyndáme a rozkrájíme vrstvu na sušenky. Já použila vykrajovátka. Zbylé kousky dýněnek se rozhodně neztratily, hned jsem je spořádala.
- Pak vrátíme do sušičky a všechno tam necháme, dokud nedocílíme konzistence, jakou si přejeme.
- Dejte dospělé ženě dýni a vykrajovátka pro její tříletou neteř a hned tu máte recept jak vyšitý.