Dýňové sušenky – raw strava

Pokud hledáte snadnou, chutnou a zdravou domácí pochoutku, vyzkoušejte tento recept na raw dýňové sušenky! Jsou nejen veganské a bezlepkové, ale jsou také plné výživných látek a mají lahodné hřejivé koření, jako je nové koření, hřebíček, skořice a muškátový oříšek.
Recept na raw dýňové sušenky je v raw stravě stále oblíbenější. Nejenže jsou tyto sušenky neuvěřitelně chutné, ale jsou také plné zdraví prospěšných látek, jako jsou vitaminy, minerály a esenciální mastné kyseliny. Nemluvě o vysokém obsahu vlákniny, která pomáhá uživatelům zůstat déle sytí.
Dýňové sušenky
Příprava raw dýňových sušenek je snadná – po jednoduchém postupu přípravy stačí ingredience smíchat dohromady, aniž by se musely péct. Sušenky se poté suší 6 hodin při teplotě 42 °C nebo dokud nejsou suché, ale stále poddajné.
Pro veganské a bezlepkové zdravé pohoštění jsou raw dýňové sušenky skvělou volbou. Nutriční obsah těchto sušenek představuje širokou škálu zdraví prospěšných látek. Poskytují energii, bílkoviny a vlákninu z dýně, vlašských ořechů a semínek. Obsahují také přírodní cukr z datlí a přidané vitaminy a minerály pocházejí z nového koření, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. To z nich dělá skvělou svačinu, která uživatele dokáže zasytit na delší dobu.

Na raw dýňových sušenkách je skvělé, že jsou neuvěřitelně univerzální a perfektní buď jako svačina, nebo jako náhrada jídla na cestách. Můžete si je vychutnat se slanou polevou a připravit si tak skvělou snídani nebo oběd, nebo si je můžete vychutnat jako sladkou svačinku plnou energie.
Tyto malé pochoutky, které těží z veškerého výživného obsahu dýně, datlí, vlašských ořechů a koření, jsou ideální pro vegany a osoby s alergií na lepek. Nemluvě o tom, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná – vše stačí smíchat dohromady a poté usušit v sušičce potravin.
Ingredience
- 1 šálek dýňového pyré
- 1/4 šálku datlového pyré
- 1/4 šálku zlatých lněných semínek
- 1/2 šálku mletých vlašských ořechů
- 1/4 čajové lžičky nového koření
- 1/4 čajové lžičky hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku

Postup
- Dýňové pyré, datlové pyré a mleté vlašské ořechy smíchejte ve střední míse a dobře promíchejte.
- Přidejte zlatá lněná semínka, nové koření, hřebíček, skořici a muškátový oříšek a promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte malé disky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Vložte tác do sušičky potravin nastavené na 42 °C a nechte jej 6 hodin sušit.
- Vychutnejte si raw dýňové sušenky.
Raw dýňové sušenky jsou snadnou a výživnou pochoutkou, kterou si můžete vychutnat. Navíc vydrží v chladničce až jeden týden, takže pokud je nesníte všechny najednou, můžete si je schovat na později.
TIP: Vyzkoušejte recepty hokaido, nepečený cheesecake, raw tyčinky, klasické ovesné sušenky, veganské ovesné sušenky, domácí sušenky nebo klasické banánové sušenky.