Dýňové placičky – raw strava
| 9.1.2014 | Sušené |
dýňová semínka, lněná semínka, paprika, cibule
- lněná semínka hnědá
- lněná semínka zlatá
- dýňová semínka
- slunečnicová semínka
- cibule
- červená paprika
- Himálajská sůl
- oregano
- bazalka
- Poměr semínek je rovnocenný. Podle chuti si následně můžete poměr semínek upravit.
- Semínka přes noc namočte do vody a ráno je sceďte.
- Lněná semínka vytvoří tzv. šlem, který placky udrží pohromadě, neceďte je.
- Semínka se nemixují, má to tu výhodu, že nezoxidují.
- Červenou papriku umixujte na drobno v mixéru společně s cibulí.
- Vložte všechny suroviny do jedné mísy a dobře promíchejte. Koření volte podle chuti, např.: oregano, bazalka.
- Z hmoty vytvořte tenké placky, které sušte v sušičce na teplotu do 42 stupňů Celsia po dobu 12 – 24 hodin.
- Jste stále závislí na nezdravém pečivu? Nebuďte. Uplácejte si tyto jednoduché placky, které vás zasytí právě tehdy, když to budete potřebovat. Semínka se nemixují, nedochází tedy k jejich oxidaci, placky proto v suchém prostředí vydrží dlouho uskladněné v čerstvém stavu.