Drůbeží játra po selsku s míchanou zeleninou – nejlepší recept

Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší kousky a lehce obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme, papriky s rajčaty propláchneme. Z paprik odstraníme semeníky. Cibuli pak překrojíme na čtvrtiny a nařežeme na plátky. Papriky nakonec nakrájíme na nudličky, rajčata měsíčky.

V pánvi rozehřejeme olej a kousky jater společně s cibulí na něm orestujeme dozlatova. Do pánve přidáme papriky a po chvilce rajčata a máslo. Směs přiklopíme a jen velmi krátce podusíme. Poté ji dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

(přidáním lusků čerstvé papriky do pokrmů z jater zbavíme jídlo charakteristického aroma z tohoto typu vnitřností. Játra solíme až ke konci úpravy, jinak by ztvrdla.)

Suroviny

500g drůbežích jater 1-2 lžíce hladké mouky na obalení 1 velká cibule 2 zelené papriky 2 větší rajčata 2 lžíce oleje 2lžíce másla sůl

mletý černý pepř