Čína ze Šmakouna – nejlepší recept

Šmakouna nakrájíme na kostičky a necháme aspoň půl hodiny marinovat ve směsi oleje, sójové omáčky, kari a koření na čínu. Pak ho osmažíme a přidáme pokrájenou zeleninu a utřený česnek. Zalijeme vodou a chvilku dusíme. Ke konci přidáme buráky a naklíčené fazole mungo. Nakonec směs zahustíme podle potřeby solamylem. Podáváme s bezvaječnými pšeičnými nudlemi, rýžovými nudlemi nebo s rýží.

Suroviny

500g Šmakouna, 4 lžíce oleje, podle chuti sojová omáčka, koření na čínu, kari, 1/2 pórku, 1/4 čínského zelí, 1 mrkev, 2 žampiony, 3 lžíce nakládané kapie, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 50g buráků, 4 lžíce naklíčených fazolí mungo, solamyl podle potřeby