Chalupářská pánev – nejlepší recept

Cibule nakrájíme na slabá kolečka, slaninu na tenké nudličky. Vařené brambory oloupeme, žampiony a hlívu pečlivě očistíme. Vše pokrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm slaninu. Poté ji vyjmeme a do výpeku vsypeme cibuli, žampiony a hlívu. Houby osolíme, opepříme a krátce podusíme.

Když houby změknou, přidáme k nim brambory, zlehka vše promícháme a prohřejeme. Nakonec vrátíme do pánve slaninu a přidáme tymián. Poté pánev odstavíme,aby se směs nezačala vařit.

Suroviny

2 střední cibule 100 g anglické slaniny 600 g brambor vařených ve slupce 200 g žampionů 150 g hlívy ústřičné nebo jiných hub 2 lžíce oleje sůl drcený černý pepř

hrst lístečků tymiánu