Chalupářská pánev – nejlepší recept
Chystáte se na lahodnou večeři a nevíte, co uvařit? Máme pro vás skvělý tip z jedné pánve.
Suroviny
- 2 střední cibule
- 100 g anglické slaniny
- 600 g brambor vařených ve slupce
- 200 g žampionů
- 150 g hlívy ústřičné nebo jiných hub
- 2 lžíce oleje
- sůl
- drcený černý pepř
- hrst lístečků tymiánu
Postup
- Cibule nakrájíme na slabá kolečka, slaninu na tenké nudličky. Vařené brambory oloupeme, žampiony a hlívu pečlivě očistíme. Vše pokrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm slaninu. Poté ji vyjmeme a do výpeku vsypeme cibuli, žampiony a hlívu. Houby osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- Když houby změknou, přidáme k nim brambory, zlehka vše promícháme a prohřejeme. Nakonec vrátíme do pánve slaninu a přidáme tymián. Poté pánev odstavíme, aby se směs nezačala vařit.