Chačapuri

Chačapuri se vyskytuje převážně v Gruzii, Afgánistánu a Arménii. To však není důvod, proč si takovou super placku neupéct tady doma.

Potřebujeme

500g mouky

130 ml mléko

5 vajec

50g máslo

půlka kvasnic

sůl asi 2 lžičky

Sýr na náplň(500g, mozzarella, balkán, bryndza… dle chuti)

Uděláme si kynuté těsto a necháme hodinku vykynout.

Těsto rozválíme na veliký kruh a doprostřed dáme sýr

Potom zabalíme kraje doprostřed jako zavinovačku , těsto rozválíme, nebo splácneme rukama, aby bylo co nejtenčí a hlavně všude stejné.

Mezitím si vyhřejeme troubu na co nejvíc máme

Dáme do trouby a pečeme 12-15 minut

Upečené chačapuri potřeme vydatně máslem, aby se krásně nasáklo. počkáme aspoň 10 minut a nakrájíme. Pokud bychom po natření máslem přikryli, těsto lépe splaskne

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, slané pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.