Caponetti – nejlepší recept

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na oleji. Strouhanku osmahneme na másle. Pak do strouhanky a cibule vmícháme mouku, přidáme vejce, špenát, mléko a majoránku.

Ochutíme solí a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme delší noky, které pak uvaříme v osolené vodě. Scedíme, na každý nok položíme kousek másla. Před podáváním noky posypeme lístky čerstvé šalvěje.

Suroviny

10 dkg špenátu, 10 dkg strouhanky, 40 dkg pšeničné mouky, 5 dkg másla, 4 vejce, 25 ml mléka, 1 cibule, 1 lžička sušené majoránky, čerstvá šalvěj, sůl, olej ke smažení

Tip

Špenát je lehce stravitelný, je vhodný jak pro děti, tak pro starší lidi. Lze ho zvlášť doporučit osobám se sedavým způsobem života a trpícím chronickou zácpou