Caponetti – nejlepší recept

Caponetti jsou pokrmem, který nás zavede na chutnou cestu do tradiční italské kuchyně. Tyto malé těstoviny jsou plné chutí a vůní, které spojují svěžest špenátu s výrazným aroma majoránky a lahodnou šalvějí. Následující recept vám ukáže, jak připravit tyto malé kuličky, které se stanou nádherným pokladem na vašem talíři.

Caponetti jsou malým kouskem Itálie, který vás okouzlí svojí jednoduchostí a výraznými chutěmi. Tato kombinace špenátu, strouhanky, vajec a bylinek tvoří jemné těsto, ze kterého se tvarují malé kuličky.

Ty se poté vaří v osolené vodě, dokud nejsou krásně měkké. Po uvaření se caponetti posypou čerstvou šalvějí a podávají jako skvělá předkrm nebo hlavní chod. Tento recept je skvělým způsobem, jak si přinést chuť Itálie a oslnit své hosty něčím originálním a chutným.

TIP: Vyzkoušejte také jemnou houbovou omáčku s domácími noky nebo mexické špagety.

Suroviny

  • 10 dkg špenátu
  • 10 dkg strouhanky
  • 40 dkg pšeničné mouky
  • 5 dkg másla
  • 4 vejce
  • 25 ml mléka
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušené majoránky
  • čerstvá šalvěj, sůl
  • olej ke smažení

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na oleji. Strouhanku osmahneme na másle. Pak do strouhanky a cibule vmícháme mouku, přidáme vejce, špenát, mléko a majoránku.
  2. Ochutíme solí a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme delší noky, které pak uvaříme v osolené vodě. Scedíme, na každý nok položíme kousek másla. Před podáváním noky posypeme lístky čerstvé šalvěje.

Caponetti jsou pokrmem, který přináší na talíř jedinečnou kombinaci chutí a vůní. Tyto malé noky jsou plné výrazných chutí špenátu, majoránky a šalvěje, což tvoří neodolatelný pokrm pro milovníky italské kuchyně.

Bez ohledu na to, zda si je připravíte jako předkrm, nebo je podáte jako hlavní chod, caponetti vás zaručeně potěší svou výjimečnou chutí. Vyzkoušejte tento recept a objevte jednoduchost, která může vytvořit takový chuťový zážitek. Caponetti jsou symbolem italského stolu a staly se oblíbeným pokrmem po celém světě.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang