Brazilské kuře – nejlepší recept

Brazilské kuře je vynikající tradiční brazilský pokrm z kuřecího masa. Toto vydatné a uklidňující jídlo se snadno připravuje v jednom hrnci a skvěle se hodí pro nasycení více lidí.
Suroviny
- 500 g kuřecích stehýnek
- 200 ml slepičího vývaru
- 3 stroužky česneku
- 1 citron
- 1 lžička kurkumy
- 1 cibule
- 50 g kukuřice
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne.
- Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby.
- Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme.
- Dále do pekáče k masu přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli.