Brazilské kuře – nejlepší recept

Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne. Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby.

Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme. Dále do pekáče k masu přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli.

Suroviny

500g kuřecích stehýnek, 200ml slepičího vývaru, 3 stroužky česneku, 1 citron, 1 lžička kurkumy, 1 cibule, 50g kukuřice, 2 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti