Brazilské kuře – nejlepší recept

Brazilské kuře je vynikající tradiční brazilský pokrm z kuřecího masa. Toto vydatné a uklidňující jídlo se snadno připravuje v jednom hrnci a skvěle se hodí pro nasycení více lidí.

Suroviny

  • 500 g kuřecích stehýnek
  • 200 ml slepičího vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 cibule
  • 50 g kukuřice
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne.
  2. Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby.
  3. Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme.
  4. Dále do pekáče k masu přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang