Biokuličky s omáčkou – nejlepší recept

Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200 ml vody. Osolíme, opepříme, přidáme kostku bujonu a dusíme asi 20 minut za občasného míchání.

Zeleninu rozmixujeme a přilijeme sójovou smetanu. Necháme přejít varem. Z masa tvoříme malé kuličky, které fritujeme v dostatečném množství oleje. Kuličky zalijeme omáčkou a podáváme s vařenou rýží.

Suroviny

1 balení bio hovězí provensálský biftek, 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli a pepře, 1 kostka bio zeleninového bujonu, 1 sójová smetana Provamel, olej na smažení, 4 porce rýže, 1 snítka petrželky