Bábovka trochu jinak – nejlepší recept

Bábovka je hitem po dlouhá léta. Mísí se v ní správný poměr nostalgie, snadné přípravy, lahodné chuti a neodolatelné vůně, která se line z kuchyně na míle daleko. Ovšem připravit výtečnou bábovku není jen tak. Striktně musí být především nadýchaná jako peřinka a nesmí být suchá.
Zda vaše bábovka bude vonět po vanilce, kakau, karamelu, citronu nebo oříšcích, to už pak záleží pouze a čistě na vaší chuti a vašich preferencích. Pečení bábovky krásně provoní celou kuchyň a nejen to, navíc při jejím podávání vyčaruje úsměvy na tvářích a vám zajistí nejednu pochvalu.
Ovšem tento recept na bábovku je velmi netradiční a nemusíte se u něj tolik natrápit jako u klasické bábovky. Jedná se totiž o recept na plech, nikoliv do klasické bábovkové formy.
Suroviny
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce mletého máku
- špetka soli
Náplň
- 750 ml mléka
- 2 pudinky
- cukr podle chuti
- libovolné ovoce
Ozdoba
- 1 čokoládová poleva
- strouhaný kokos podle chuti
Postup
- Ze surovin na těsto vymícháme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné přisypeme kakao a do druhé mák.
- Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto s mákem a ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C.
- Mezitím připravíme oba pudinky podle návodu a necháme je vychladnout.
- Upečenou část těsta sundáme z plechu, na ten pak nalijeme kakaovou část těsta a také dáme péct.
- Na kakaový plát těsta nalijeme pudink a ozdobíme ovocem, poté přiklopíme druhým plátem těsta a ještě chvíli zapékáme. Hotový moučník potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.