Bábovka trochu jinak – nejlepší recept

Bábovka je hitem po dlouhá léta. Mísí se v ní správný poměr nostalgie, snadné přípravy, lahodné chuti a neodolatelné vůně, která se line z kuchyně na míle daleko. Ovšem připravit výtečnou bábovku není jen tak. Striktně musí být především nadýchaná jako peřinka a nesmí být suchá.

Zda vaše bábovka bude vonět po vanilce, kakau, karamelu, citronu nebo oříšcích, to už pak záleží pouze a čistě na vaší chuti a vašich preferencích. Pečení bábovky krásně provoní celou kuchyň a nejen to, navíc při jejím podávání vyčaruje úsměvy na tvářích a vám zajistí nejednu pochvalu.

Ovšem tento recept na bábovku je velmi netradiční a nemusíte se u něj tolik natrápit jako u klasické bábovky. Jedná se totiž o recept na plech, nikoliv do klasické bábovkové formy.

Suroviny

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mletého máku
  • špetka soli

Náplň

  • 750 ml mléka
  • 2 pudinky
  • cukr podle chuti
  • libovolné ovoce

Ozdoba

  • 1 čokoládová poleva
  • strouhaný kokos podle chuti

Postup

  1. Ze surovin na těsto vymícháme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné přisypeme kakao a do druhé mák.
  2. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto s mákem a ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C.
  3. Mezitím připravíme oba pudinky podle návodu a necháme je vychladnout.
  4. Upečenou část těsta sundáme z plechu, na ten pak nalijeme kakaovou část těsta a také dáme péct.
  5. Na kakaový plát těsta nalijeme pudink a ozdobíme ovocem, poté přiklopíme druhým plátem těsta a ještě chvíli zapékáme. Hotový moučník potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang