Aspiková vajíčka – nejlepší recept
Máte rádi klasický aspik? Tak vám přinášíme recept na lahodná aspiková vajíčka, která se budou vyjímat na jakékoliv oslavě nebo jako předkrm.
Suroviny
- 2 lžíce želatiny
- 100 g šunky
- 100 g kuřecích prsou
- 1 malá plechovka hrášku
- 1 vařená mrkev
- petrželka
- sůl
- 7 skořápek z vajec
Postup
- Nejdřív si připravíme skořápky (ty si nechávám pokaždé při běžném vaření). Zalijeme je teplou vodou se lžičkou jedlé sody a pak propláchneme.
- Kuřecí maso uvaříme, vývar nevyléváme. Želatinu zalijeme 100 ml studené vody. Maso nakrájíme na drobné kostičky.
- Vývar ochutíme podle chuti a necháme v něm rozpustit vymačkanou želatinu (tekutiny musí být 200 ml). Šunku nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka.
- Do skořápek vkládáme střídavě mrkev, šunku, maso, kukuřici a hrášek. Vajíčka zalijeme vývarem a necháme v lednici 2 hodiny tuhnout. Potom je oloupeme a podáváme.