Aspiková vajíčka – nejlepší recept

Nejdřív si připravíme skořápky (ty si nechávám pokaždé při běžném vaření). Zalijeme je teplou vodou se lžičkou jedlé sody a pak propláchneme. Kuřecí maso uvaříme, vývar nevyléváme. Želatinu zalijeme 100ml studené vody. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Vývar ochutíme podle chuti a necháme v něm rozpustit vymačkanou želatinu (tekutiny musí být 200ml). Šunku nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka.

Do skořápek vkládáme střídavě mrkev, šunku, maso, kukuřici a hrášek. Vajíčka zalijeme vývarem a necháme v lednici 2 hodiny tuhnout. Potom je oloupeme a podáváme.

Suroviny

2 lžíce želatiny, 100g šunky, 100g kuřecích prsou, 1 malá plechovka hrášku, 1 vařená mrkev, petrželka, sůl, 7 skořápek z vajec