Aspiková vajíčka – nejlepší recept

Máte rádi klasický aspik? Tak vám přinášíme recept na lahodná aspiková vajíčka, která se budou vyjímat na jakékoliv oslavě nebo jako předkrm.

Suroviny

  • 2 lžíce želatiny
  • 100 g šunky
  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 malá plechovka hrášku
  • 1 vařená mrkev
  • petrželka
  • sůl
  • 7 skořápek z vajec

Postup

  1. Nejdřív si připravíme skořápky (ty si nechávám pokaždé při běžném vaření). Zalijeme je teplou vodou se lžičkou jedlé sody a pak propláchneme.
  2. Kuřecí maso uvaříme, vývar nevyléváme. Želatinu zalijeme 100 ml studené vody. Maso nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Vývar ochutíme podle chuti a necháme v něm rozpustit vymačkanou želatinu (tekutiny musí být 200 ml). Šunku nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka.
  4. Do skořápek vkládáme střídavě mrkev, šunku, maso, kukuřici a hrášek. Vajíčka zalijeme vývarem a necháme v lednici 2 hodiny tuhnout. Potom je oloupeme a podáváme.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang