Anglické rohlíky – recept

Klasické anglické rohlíky, které zná člověk ze supermarketu jsou velmi oblíbenou svačinou. Dají se upéct i doma a zabalit dětem třeba jako svačina do školy.

Suroviny

  • 200 g kefír
  • 150 g mléko
  • 500 g polohrubé mouky
  • 3/4 kvasnic
  • lžička cukru
  • 1,5 lžičky soli

Postup

Ze surovin se vypracuje těsto. Pokud by bylo moc tekuté, je možno přisypat trochu mouky. Mléčný kefír je možné udělat i doma. Těsto se nechá asi 1,5 hodiny kynout. Mezitím se těsto několikrát propracuje. Z těsta se udělá 6-7 kusů a nechají se odležet 10 minut.

Poté jednotlivé kusy člověk zamotá jako bagetku, trochu potře rozšmrdlaným vajíčkem a pokládá plátky slaniny a sýra. Není potřeba šetřit, rohlíky hodně nakynou. Mezitím si člověk rozpálí troubu. Rohlíky nechá ještě asi půl hodiny kynout.

Po dokynutí se dají do trouby, na dno se nalije do sklenice voda a peče se asi 5 minut na plno a asi 15 minut na 170 stupňů. Nejlepší jsou ještě mírně teplé, ale ani druhý den nejsou k zahození.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang