Agarové těstoviny – recept

Tento recept je napsaný na pytlíku s agarem, jen je potřeba trošku zmenšit uvedený množství vody. A co je to vlastně agar? Agar je vlastně něco jako želatina, jenom ještě trošku pevnější. Přišel k nám z Asie a je získávaný z mořských řas. Navíc je velmi dietní.

Recept

Na jeden pytlíček o váze 10g se dává 900 ml vody. Trochu soli, případně uvařit ve vývaru. Nechat projít varem, odstavit a nechat vychladnout. Vznikne z toho taková placka. Placka se nastrouhá na hrubém struhadle a nastrouhané se dá do ledničky až do doby podávání.

Než se na to nalije například omáčka, je nutné ji nechat trochu zchladnout. Jinak se agar znova rozpustí. Celá porce z pytlíku agar má 8 g sacharidů. Tyto ,,těstoviny“ jsou bez chuti a hodí se například s italskou rajskou omáčkou. Je to kvalitní, levná a rychlá náhrada za drahé a trochu obtížné sehnatelné shirataki těstoviny.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang