Agarove „těstoviny“

  1. Musím se podělit o tento jednoduchý, ale podle mě moc dobrý recept, nerecept.

Návod je napsaný na pytlíku s agarem,  jen jsem mírně zmenšila množství vody.

Na jeden pytlicek o váze 10g jsem dala 900 ml vody. Trochu soli, případně uvařit ve vývaru. Nechat projít varem, odstavit a nechat vychladnout.

Vznikne z toho placka

Placku nastrouháme na hrubým struhadle a nastrouhané dáme znova do ledničky až do doby podávání

Než na to nalijeme omáčku, je nutné ji nechat trochu zchladnout. Jinak se nám agar znova rozpustí.

I po zamichani mi zůstaly pěkný kousky a nic se nerozpustilo. Spotrebovala jsem asi třetinu.

Celá porce z pytlíku agar má 8g sacharidů.

,,těstoviny“ jsou bez chuti a hodí se s jakoukoliv omáčkou.

Pro mě je to kvalitní, levná a rychlá náhrada za drahé a trochu obtížné sehnatelne shirataki

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.